De ce 100? De ce bere? De ce 100 de beri?

Despre bere vorbesti cu drag sau nu vorbesti. Berile anonime nu se discuta, nu ai ce sa spui despre ele, decat eventual sa te plangi de gustul tarnosit-dulceag pe care il lasa in spatele limbii, la intrarea pe gatlej, sporindu-ti senzatia de sete, in loc s-o astampere. Ca ai muncit toata ziua, ai ajuns alergand cu limba de un cot la terasa (sau acasa) si poftesti la o bere racoritoare, neangajanta, care sa-ti stinga oboseala si sa alunge gandurile negre legate de trafic, sefi sau rate – asta nu inseamna ca nu poate sa fie o bere buna. Una care sa starneasca o reactie, sa aduca un epitet pe buze... Apoi, dupa pranz, dupa cina, la calculator, la TV sau alaturi de prieteni, poti sa deschizi altceva, mai complicat, mai elegant, mai potrivit de discutat.

Iubim berea, iar cei care ne-au trecut pragul berariei de-a lungul timpului stiu bine asta. N-o iubim cum iubeste sommelierul vinul, descantandu-l in fata clientilor pana ajung sa creada ca insusi zeii s-au coborat din ceruri sa aleaga bob cu bob toata recolta, binecuvantand apoi fermentarea pana cand perfectiunea s-a manifestat, pentru prima data plenar, numai si numai in acea sticla. Da, folosim si noi descriptori, alegem si noi paharele potrivite pentru fiecare bere in parte, avem reverenta fata de cei care ne incanta, dar nu iubim berea (doar) cu nasul si papilele, ci in primul rand cu inima.

Avem curiozitate fata de ce e nou. Stim ca exista mai multe stiluri de bere, nu doar IPA, ca sa venim in intampinarea unor critici online la adresa berilor artizanale. Ne place sa vedem experimente, sa traim experiente, sa gustam beri tot mai diverse, sa-i vedem pe creatorii lor jucandu-se cu malturi, hameiuri, butoaie, condimente si arome. Uneori ne plac si berile nascute din aceasta joaca, si atunci ele intra in selectia noastra.

Cine, ce suntem, ce vrem? Suntem 100 de beri. Ne implicam, incepand de astazi, si in online, ca sa construim un business adevarat, prin care sa continuam sa le oferim iubitorilor de bere – de aceasta data la nivel national – cea mai mare, diversa si, speram noi, cea mai frumoasa selectie disponibila pana acum in Romania. Le multumim tuturor celor care au venit, de-a lungul timpului, din Timisoara, Cluj sau Iasi, ca sa cumpere o sacosa de bere de la noi. De-acum e simplu: click si se livreaza acasa, oriunde in tara.

Sprijinim producatorii romani de bere artizanala, dar nu uitam de berariile boutique din restul lumii, nici de cei care au fondat scoli si stiluri. Avem importuri proprii si branduri exclusive, pentru a asigura cel mai convenabil pret final pentru clientii nostri. Din SUA pana in Polonia si, mai departe, in Japonia, alegem atat etichete clasice, care au scris istorie, cat si beri noi, cele care imbogatesc aceasta istorie zi de zi.